Ons bedrijf

50 jaar ervaring tot uw dienst

De Firma Hublet, opgericht in 1949, is in de loop der jaren een toonaangevende speler geworden in de productie en levering van gevierschaald eik.  Vanuit België, die op het kruispunt van de grote bosrijke gebieden van Frankrijk en Duitsland staat, slaat Hublet voorraad op, droogt ze hout en levert ze het aan de professionelen van de tweede verwerking hout sector.

Op deze manier werd ze een serieuze en onverbiddelijke partner van de houtindustrie.

Ons belangrijkst produkt is het 27 mm dik Frans eikenbord voor parketfabrikanten, voor vloer en houtprodukten. Bovendien vormt onze White American Oak voorraad een echte volumemogelijkheid voor de meubelindustrie en gelijmd massief hout.

Wij kijken ernaar uit u te ontmoeten en uw Oak-benodigdheden te bespreken.

Met vriendelijke groet,

Hublet - Fournisseur de bois de chêne

Jean-François Hublet
Managing director

Onze filosofie

Al meer dan 50 jaar heeft Hublet zich gespecialiseerd in de handel van eiken.

Dankzij de 20.000 m² opslagcapaciteit, de grote capaciteit drogers en de permanente voorraad luchtdroog-en gedroogd hout, biedt ze de kwaliteiten en de afmetingen eiken (Europees en Amerikaans) die het best voldoen aan de markteisen van de verschillende fabrikanten: meubels, keukens, deuren, parket, etc.

Onze filosofie is altijd geweest snel en precies te reageren op de specifieke verzoeken van onze klanten omwille van de permanente kwaliteit.

Zien onze aanpak
Hublet - Fournisseur de bois de chêne Hublet - Fournisseur de bois de chêne

 • In 1949 sticht Maxime Hublet het bedrijf 

  Hij installeert de eerste hout vestiging voor gezaagd hout in Vorst, op de huidige locatie van de VW/Audi-fabriek.  Hij maakt er het beste van om zijn ervaring als houtbedrijf die hij in de jaren 45-50 in de Belgische Ardennen opgebouwd had om bolen en gevierschaalde eiken en beuken te verkopen. Het bedrijf Maxime Hublet verhuisde in 1963 om zich in Oudergem te vestigen.

  Francis Hublet, die zijn vader opvolgt, besluit de activiteit in de handel van eikenhout te specialiseren.  In die tijd zijn de bevoorrechte relaties met de Belgische zagers talrijk en ontwikkelen ze zich ook in Frankrijk op grote schaal.

 • In 1994, de grote stap

  Eerder oefende HUBLET haar activeiten uit op twee verschillende locaties in Brussel (Oudergem en Grimbergen). Om haar groei beter te beheren, besluit ze te verhuizen op een  30 minuten “met de auto” afstand, van Brussel naar de industriezone van Sauvenière.  Gelegen op het kruispunt van twee belangrijke  snelwegassen, vestigt zij zich op een industrieel terrein van 2 ha en laat ze nieuwe gebouwen en nieuwe drogers bouwen.

 • De jaren van groei

  Sindsdien, gebeuren de investeringen op het tempo van de behoeften. Drie opslagruimtes die 4000 m² bedekte plaats vertegenwoordigen, verwelkomen de voorraad droog hout en een nieuwe vacuümdroger die de installatie voltooid.